Het was een korte week. Zo hebben we ze wel eens graag. Maandag Zalm uit de halogeenoven, met penne en spinazie met room Volgende keer probeer ik eens de spinaziestoemp uit de diepvriezer van de Colruyt, schijnt lekker te zijn. En makkelijk. Voor wat meer luie-wijven-kost draai ik echt mijn hand niet om. Dinsdag Lasagne…
Woensdag soepdag: geroosterde paprikasoep met mascarpone
Van zodra ik het boekje 500 soepen in mijn handen kreeg, had ik goesting in die geroosterde paprikasoep met mascarpone. Maar iedere keer hield het tekstje dat erbij stond me tegen, dat je de soep best op het eind van de zomer, begin herfst klaarmaakt, omdat de tomaten en paprika’s dan op hun best zijn….
Week 8: de ups en downs
Het was een week met ups en downs, die vorige week. Sommige dingen waren wat ze altijd zijn, sommige dingen vielen dik tegen, anderen waren gewoon mega-lekker. Maandag Koolvis, aardappelen, boontjes Ik zou eens gemarineerde koolvis uitproberen, die ze bij de Collect & Go hebben. Een soort marinade met peper en paprika en zo, denk…
Woensdag soepdag: romige courgettesoep met dille
Woensdag soepdag. Om 9u was de soep al klaar. Van efficiëntie gesproken… Ik heb al kweeniehoelang zin in die geroosterde paprikasoep met mascarpone. Maar iedere keer weer word ik ontgoocheld door het tekstje erbij, dat die best klaargemaakt wordt in de late zomer, vroege herfst, omdat de paprika’s en tomaten dan op hun best zijn….
Weekmenu: week 7
Een korte week, wegens de kinderen van vrijdag tot en met zondag naar de andere ouders. Maandag: de luie-wijven-kost mix paysanne met gemarineerde runderreepjes. Het moet maar zo lekker niet zijn. Een heel gemakkelijk kostje: gemarineerde runderreepjes bakken, uit de pan halen. Mix paysanne (aardappeltjes, paprika, ajuin, witte boontjes, sperzieboontjes, wortel, broccoli) erin zwieren, na…
Woensdag soepdag: preisoep
Daar had ik al lang zin in, in preisoep. Toegegeven, eigenlijk heb ik daar geen recept voor nodig. Maar ik ben toch maar eens gaan zoeken op het grote wijde wilde internet, omdat ik grootmoeders preisoep zo dicht mogelijk wilde evenaren. En: dat is gelukt. Het recept waarop ik me baseerde: Ingrediënten 2 1/2 liter…
Weekmenu: week 6
Vermits er toch enig enthousiasme is om mijn weekmenu’s ook hier te publiceren, doe ik dat dan ook maar 🙂 Maar om het absolute herkauwen te vermijden, bedacht ik er toch een variant op. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn als op weekmenuten, hier schik ik een weekje achter te lopen. Dus: op Weekmenuten verschijnt…
Revitaliserend eten?
Mijn blog is zo dood als een pier. Feit. Op een occasionele schop in de kont na. Feit. Dat is wel duidelijk. Nu vraag ik me al een tijdje af of ik daaraan iets zou doen in de zin van de posting die ik er net opgezet heb. Eten. Bloggen over eten. Zou ik? Ik…
Woensdag soepdag: minestrone
De soep staat te dampen in de keuken, en ze ruikt lekker. Beter nog: ze is geproefd, en ze ís lekker. Uit het boekje 500 soepen: minestrone met verse groenten. Zoals altijd in dit boekje is de hoeveelheid groenten gigantisch, dus mag er gerust wat meer bouillon in. Ik stoofde de wortels ook mee met…
Let me do the Tel Sell
O jee, ik voel me zo’n reclamemadeam van op de televisie. Maar het moet eruit. Meneertje Mertens en ik hebben zo’n halogeenoven gekocht, bekend van Tel Sell en van Mr. T en zo. Maar, serieus, dat ding is goed jong! Echt waar. We hebben ‘m nog maar goed een week, en ik heb er nog…
Boeken, boeken, meer boeken!
Kijk, hiervoor wil ik mijn blog wel eens heropenen. Ik geef toe, ik moest zelfs zoeken hoe ik een nieuw bericht moet plaatsen, ahum. En ik weet niet of hierna nog berichten volgen, of misschien duurt het wel weer meer dan een half jaar. Want er wringt iets, om te bloggen. Het lukt me niet….
Crowded House
Voor wie het interesseert: 18 juni. Vorst. Crowded House. Keep your eyes peeled! (sherpa, of zo) Verwante Berichten:ZoektermenCrowded House VorstHey now!Week in beeld – week 43Fingers of Love #wedraaiendoor