Zaterdag krijg ik mijn heel vroege verjaardagscadeau: we gaan naar Crowded House in het Koninklijk Circus in Brussel. Het kan niet beter: Crowded House, op een zaterdag, in een fantastische zaal, met goed gezelschap.

We vertrekken vroeg, de zeteltjes zijn niet genummerd en we willen vooraan zitten. Komt er uiteindelijk op neer (was niet echt het plan) dat we heel vroeg in de rij gaan staan, vooraan in de rij dus. In internationaal gezelschap, ik herken een paar Frenz gezichten en we doen een babbeltje. Er springt ook nog een Gentse bekende tevoorschijn, die mij eerder herkent dan ik hem. Je weet wel, zo dat gevoel van “ik ken u, maar kan geen naam op uw gezicht plakken”.

Wij kijken altijd en overal naar de wolken.

Verrassing: een deeltje van de zaal is zonder stoeltjes. Dilemma: wat gaan we doen? Staan en afzien? Zitten en minder goed zien? Dubbel dilemma: volgens ons gaat wie op de eerste rijen zit, geen fluit zien. Goed, we hebben er de rugpijn voor over, en we gaan staan. Op de eerste rij. Kan je nog tegen het hek leunen, en dat helpt. Goed zot? Welja, goed zot. Veel rugpijn gehad, veel pijn in de voeten en benen, maar het was het zoooooo waard! Het is heel lang geleden dat ik tijdens een concert eens meer zag van de muzikanten dan wazige figuren.

Het Koninklijk Circus is een prachtige zaal, tot het plafond toe.

We staan recht voor Liam Finn. (ter verduidelijking: Crowded House bestaat momenteel uit Neil Finn, zonen Liam en Elroy Finn, bassist van het eerste uur Nick Seymour, en toetsenist is oud-producer Mitchell Froom. Er is ook een extra percussionist). Dus, we staan recht voor Liam Finn, die ook het voorprogramma doet. Een half uurtje zottigheid en vakmanschap ineen. De man is een bom energie, speelt op zijn eentje drums en gitaar, en produceert nummers met ter plaatse gecreëerde loops. Echt zot. Janna kijkt me vol ongeloof aan: dit is geschift! We hebben er ongelooflijk veel plezier aan en hij heeft het publiek ook goed mee.

Het Koninklijk Circus heeft een heel strenge avondklok (“a weird fucking curfew”), er staat een klok op het podium die nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Het schema wordt tot op de minuut gevolgd. En zo krijgen we toch een Crowded House set van de volle twee uren. Een mooi opgebouwde set, met veel oude en bekende nummers, nieuwe nummers die ook goed onthaald worden, en een afwisseling van traag en snel, zacht en luid. De bandleden zijn in form, en spelen heel hecht. Er wordt ook wat afgelachen op het podium en in de zaal, er is veel interactie tussen groep en publiek (zoals we dat gewoon zijn). Er zitten ook een paar mooie verrassingen in de setlist, Crowded House is niet de groep die elke avond in dezelfde volgorde dezelfde nummers speelt. Het publiek straalt ook energie uit, zingt luidkeels mee, en je voelt dat zich dat weerspiegelt in de energie op het podium.

Rond half één zijn we thuis. Spreekt voor zich dat we de zondag nodig hebben om te recupereren. Een kleine week later genieten we trouwens nog na van het concert.

Maandag heb ik afspraak op de groepspraktijk voor mijn griep- en covidvaccins. Ik maak van de gelegenheid gebruik om naar de Fotoschuur te gaan. Ik vouw een beetje was, ga de meisjes van school halen en samen halen we Otto op van de crèche. Plezant. Ik maak huiswerk met Pipa, en knutsel daarna met Lili. Gezellige namiddag.

Dinsdag ben ik, wat had je gedacht, niet goed van mijn vaccins. Lies komt langs voor haar verjaardag, maar ik moet verstek geven en kruip in mijn bed. Best decision ever, na een lange dut voel ik me stukken beter. Woensdag is alle leed geleden (behalve nog wat pijn in mijn armen).

Woensdagvoormiddag maak ik soep, soeps, oeps, het is wat meer geworden dan ik voor ogen had.

Het weer is prachtig, en we beslissen om samen een eindje te gaan fietsen. Langs de Lieve, via Lovendegem, en zo terug naar Waarschoot.

Het voormalige pompgemaal aan de Lieve is afgebroken, en vervangen door een stuw, die energie- en onderhoudszuiniger is, en ook visvriendelijker. Je kan er bovenop gaan kijken en genieten van het landschap.

Donderdagochtend wacht mij bij het opstaan een schattige verjaardagsattentie op.

Ik heb een afspraak bij de psychologe, en maak van het ritje naar haar een fotoritje. Dit zie ik onderweg.

En een mooi uitzicht vanuit de Lievestraat.

Aan de overkant op het fietspad langs de Lieve.

Het is herfstig aan de Lieve.

Langs mijn kapel, waar net een auto stopt. Hrmph. Verder dan maar naar het volgende plan, het zonnebloemenveld. Ik maak er een praatje met een oude boer/jager, maak geen foto’s met mijn telefoon, en fiets terug naar mijn kapel. Lang geleden dat ik over mijn project kapel blogde, de foto’s zijn er, ik ga ze de komende weken posten.

In de namiddag laden we ons boeltje in, en rijden we naar Bellem. Plan was om voor mijn verjaardag Chinees te halen, maar dat opwarmen in de camper gaat niet echt goed, dus stellen we dat uit, en halen we onderweg wat makkelijke dingen bij de Delhaize. Een koud schoteltje met frietjes bij, da’s ook niet slecht.

Vrijdagochtend gaat Meneertje Mertens vanuit Bellem met de fiets naar het werk, ik slaap nog wat door. Rond 8u kijk ik eens buiten, en zie dat ik beter eens met het fototoestel op pad ga. Het is mooi nevelig buiten.

Het is dezer dagen heel moeilijk om niet met een stel modderige schoenen thuis te komen.

Yep, hier staan wij graag.

We stonden in Bellem door het mooie weer, zo kon ik ook weer een fijn eindje fietsen, langs veelal kleine wegen.

Het “hek zonder doel” stond al langer op mijn foto-verlanglijstje.

Weidse, zonnige landschappen, verdere commentaar compleet overbodig.

Iemand een modderbad?

Tegen de avond aan gaan we een levering ophalen bij de Fotoschuur:

Yep, dit weekend hebben we een extra passagiertje mee. Hoera!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt echt genoten van je muzikale cadeau zie ik aan de foto’s en het enthousiaste verslag. Ik zal eens op YouTube opzoeken wat voor muziek het is.

  2. Je hebt genoten van jullie concert, het spat van het scherm. Ja hier ook nog eens modderschoenen. Gelukkig ben ik niet ziek geweest vaccins. Prachtige foto’s, genoten. Geniet goed weertje en jullie passagier.

  3. Het optreden was duidelijk een succes. Heerlijk als je ook nog lang kan nagenieten!
    Je doet me verlangen naar Bellem. En zie ik daar het torentje van de kerk van Ursel in de verte? Deze dagen ben ik er vaak… in mijn hoofd, via de dagboeken van mijn moeder.
    En wat een foto’s van de Lieve. Schitterend gewoon.

Zeg het eens?