Zondag 1 september

We hadden een rustige en goede nacht hier op de camperplaats in Gastes. ‘s Morgens ga ik even naar buiten om foto’s te maken, na de zonsopgang, maar het is wel heel mooi.

Ik schrijf een blogbericht, heb het nét op mijn gewoonlijke uur van publicatie klaar, en slaag er daarna in twee uren zoek te maken, geen idee waar die tijd naartoe ging. Het weerbericht gaf aan dat het nog zou regenen en/of onweren, maar dat schoof steeds maar op naar later, rond 11u30 beslissen we dan toch maar te gaan fietsen.

Het wordt een heerlijk ritje, wat is het hier overal rustig! Een stukje op het fiets/wandelpad langs het meer (dat door de bomen nauwelijks te zien is), daarna een recht stuk op een D-weg die we in het doorkomen met de camper gedaan hebben.

Als we 5 auto’s tegenkomen, zal het veel zijn. Daarna een stuk op een grote weg, maar ook hier is zo weinig verkeer, dat ook dit stuk fietsen stressloos verloopt. Met de elektrische fiets kunnen we wel voor iets zwaardere ondersteuning kiezen, en dat voelt ook iets beter aan. De wolken verdwijnen tijdens het fietsen stilaan.

We rijden terug naar het meer, naar een plek die ik op Komoot vond, maar dat blijkt een privé-weg te zijn waar een firma gehuisvest is. Er komt net iemand het terrein afgereden en die wijst er ons op dat dit privéterrein is. Oeps. Gelukkig waren we het terrein nog niet opgereden. We keren terug van waar we kwamen (was wel zo voorzien in de route), en rijden terug naar de plek aan meer waar wij gehuisvest zijn.

Jammer dat het meer niet makkelijk rond te rijden is, maar misschien gaat dat makkelijker aan het andere Biscarosse-meer.

De rest van de dag doen we niet veel meer. Lekker buiten luieren, kijken naar de vertrekkende en aankomende campers…

… kijken naar de Vuelta, croque monsieurs eten, nog een kort wandelingetje naar het meer maken, de zonsondergang is mooi.

We lopen nog een Belg uit Temse tegen het lijf, en doen een babbeltje met hem en zijn vrouw. Waarna we terugkeren naar onze camper. Er is nog heel veel plaats op deze camperplaats, maar toch komt er eentje zich tussen ons en onze buren wurmen, waarom is ons niet helemaal duidelijk. Elders is er echt plaats zat. Maar dit is dus mijn room with a view momenteel. 

Maandag 2 september

We zijn vroeg wakker vandaag, en drinken op het gemak koffie. Ik trek nog eens naar de oevers van het meer voor foto’s van de zonsopgang, wat is het onwaarschijnlijk mooi!

We leven mee met de kleine schoolgangertjes, Lili gaat naar het derde leerjaar, Pipa naar het eerste (spannend!) en Otje wil graag mee met de meisjes. Maar hij zal nog wat moeten wachten.

Rond 8u15 vertrekken we voor een voormiddag “camperklusjes”. We rijden naar de Hyper U in Gujan-Mestras, waar we uitgebreid boodschappen doen. Daarna is het tijd om te wassen, Meneertje Mertens bedient de machines en houdt alles in de gaten.

Als de was droog is, vouw ik op en steek weg. Het is ook nog tijd voor een wasbeurt voor de camper, en daarna gaan we nog tanken. Groot onderhoud! Rond 13u30 zijn we onderweg naar onze volgende stek, een camperplaats in Jarnac-Champagne. Een dikke 150 kilometer rijden, en omdat we Bordeaux voorbij moeten, nemen we autosnelweg.

Om toch een stukje file te hebben door een ongeluk rond Bordeaux. Echt lang duurt het niet. We laten de bossen van de Landes stilaan achter ons, ze worden vervangen door de wijngaarden van de Cognac-streek. Jarnac-Champagne is een slaperig dorp, met een basic camperplaats. Een Camping Mon Village, waarmee Camping Car Park bedoelt dat er sanitair aanwezig is, en er in de maanden juli en augustus ook tenten, caravans en camper vans zonder eigen sanitair welkom zijn. Vaak zijn het de wat gezelliger camperplaatsen met wat meer groen. Hier is dat relatief, blijkbaar was er de laatste tijd behoorlijk wat schade door zware onweders.

We vinden het hier goed, het is rustig, en we doen de rest van de dag niet veel meer. Wat laptoppen, wat lezen, slaatje eten, en vroeg slapen. We zijn allebei moe. 

Ik krijg nog een foto van de drie musketiers met een welverdiende beloning na de eerste schooldag. En de niet-eerste-crèchedag.

PS: hoofdpijn is weg (was migraine), en de overlast/pijn aan slokdarm/maag is onder controle, ik heb ge-luk-kig mijn medicatie mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. Die eerste foto dat blauwe dat is zo prachtig. Ik kan me voorstellen dat je niet veel doet behalve gewoon kijken en genieten. Lijkt me goed tegen de migraine dat soort uitzichten.

    Fijn dat er zulke wasmachines zijn. Ik heb hier in de buurt ook Revolution Laundry. Leuk om te lezen hoe jullie het regelen allemaal.

    Ik ken Frankrijk niet goed dus ik zoek op Google Maps waar jullie zitten. Ik vind het er zo mooi uit zien dat ik er wel zou willen fietsen.

Zeg het eens?