Dinsdag 20 augustus

Vandaag zetten we onze rit naar Auzon verder. Dit is het eerste deel van een lang traject richting zuiden van Spanje, om daar in te pikken in de tweede week van de Vuelta. We hadden een zeer rustige nacht op de parking van het kerkhof. Dit zijn vaak erg aangename plekken om te overnachten. De zon is van de partij, en alles ziet er weer zoveel vrolijker uit.

We rijden de rit uit in 1 ruk, met enkel een tussenstop voor een plasje. Koffie hebben we bij de hand. Het is een afwisselende rit, de bergen worden snel veel kleiner, maar dat duurt niet lang: we trekken door het Centraal Massief. Af en toe krijgen we een pittig hellinkje voor de kiezen, naast ook smalle wegen en smalle bruggetjes.

We zien een dal waar Jezusken in den hemel een wolk is vergeten wegblazen, een enkele dikke wolk, het is een apart zicht.

We rijden van departement naar departement, van de Drome naar de Ardeche naar de Loire en Haute-Loire. We steken de Rhône over (waarvoor we wat moeten rondrijden, de eerste brug is te laag), en daarna steken we ook nog de Loire over.

Rond de middag arriveren we in Auzon, waar we nog een spannende omleiding geserveerd krijgen. Het is er smal en steil. Ook terug de grote weg opdraaien is nogal avontuurlijk, het is er supersmal en er staat een auto te dicht bij de hoek geparkeerd. Eigenaar is wellicht de zatte mens die ons aanspreekt en achteraf staat te kijken of we zonder brokken kunnen passeren. Dat kunnen we, correctie: dat kan goeie chauffeur Meneertje Mertens.

Waarna we aankomen op de CCP van Auzon, een van onze favoriete Franse plekjes. Het weer is heerlijk, het is er rustig, we zijn content. We installeren ons buiten, lunchen, beslissen niet naar het dorp te gaan wegens te warm (9 graden in de Alpen, 27 graden hier, het is een serieus verschil), we zullen dat morgenvroeg bij zonsopgang doen. Ik loop voor de vorm eens rond en maak wat foto’s van dingen die me opvallen.

Rondhangen, lezen, Vuelta kijken, dommelen, tukje doen, toekijken hoe andere campers arriveren en commentaar geven, we zijn echte kampeerders geworden!

‘s Avonds eten we iets eenvoudigs en tegen bedtijd is het al goed afgekoeld. 

Woensdag 21 augustus

De nacht is rustig, begeleid door occasioneel ge-oehoe van een uil, en een beperkt cicadenkoortje. Niet te luid, niet te veel. Desondanks stap ik met het verkeerde been uit bed, of zoiets. Een kop koffie helpt niet echt. Geen zin, nergens geen zin in. Er is ochtendgrijs, dus het geplande ochtendtochtje naar centrum Auzon laten we ook maar zo. Weg zonder foto’s dan maar. De omleiding (smal, steil) gaat vlot, en dan zijn we weg richting voorgeborchte van Toulouse.

Meneertje Mertens bestelde een kabel voor de Starlink, die in de Fnac daar geleverd zou worden. Omwegje, dus we nemen maar autostrade. Tolvrij, zo blijkt, en na een tijd een N-weg die druk is in de steden, maar rustig en vlot tussen de steden. We zien allerlei bekende namen zoals Mende, Rodez, Cahors, Albi… ons vooral bekend van de Tour de France. We stoppen op een parking met zicht op het Viaduc de Garabit, ontworpen door Gustave Eiffel (en ik ga echt niet uitleggen wie dat is).

Meneertje Mertens haalt croissants en chocoladebroodjes, waardoor mijn humeur wat verbetert. Eigenlijk ben ik compleet niet uitgeslapen en is het vermoeidheid die me parten speelt. Rond 13u30 komen we aan bij het winkelcomplex waar de FNAC Contact zou moeten zijn. Het kost ons heel wat rondjes rijden op een heel grote parking tot we vinden waar we moeten zijn. En Meneertje Mertens pikt met succes de kabel op. Hoera! Wij blij.

We eten iets, en vertrekken dan naar de CCP van Saint-Nicolas-de-la-Grave, onze laatste tussenstop in Frankrijk. Het landschap verandert weer en ziet er opeens veel zuidelijker uit.

We rijden door een streek waar veel wijngaarden zijn, maar ook veel gewassen als mais en sorghum (moest ik opzoeken), ook veel appelbomen en zonnebloemen. Vaak verpieterde zonnebloemen met hun kopje naar beneden.

Aangekomen op de camperplaats zoeken we een plekje, en Meneertje Mertens checkt de kabel. Die g%$#&rdomme niet goed is, de foute kabel werd geleverd. Maar wij staan ondertussen 60 kilometer verder, wat nu? Uiteindelijk blijkt het niet op te lossen, morgen rijden we naar een Fnac in Capvern om de kabel binnen te brengen, zodat we ons geld kunnen terugkrijgen. En we zullen het zonder Starlink moeten doen. Bummer. We kijken naar de koers, eten nog iets, lummelen wat, want we zijn allebei moe, eten iets, en gaan dan nog eens tot aan het water. Zijnde: de Garonne.

En ik weet meteen: morgen keer ik hier terug om foto’s te maken van de zonsopgang. Ideaal. Doet me een beetje denken aan de Charente in Soubise.

Met een origineel bibli-eau-theekje.

De zon gaat hier pas op rond 7u morgenochtend, dus ik moet me zeker niet forceren om vroeg op te staan, haha!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

  1. Fijn dat het weer in ieder geval goed is. Toitoi met het goede been vinden om uit bed te stappen en met het oplossen van de Starlink problemen.

    Grappige en mooie foto’s heb je gemaakt.

  2. Mende, Rodez, Cahors, Albi, klinkt bekend en als muziek in de oren. Cahors, ooit twee weken met vakantie in 1977 😂.
    Kabels die niet passen, zat hier juist ook te sakkeren….
    Doe Woutje de groeten…

Zeg het eens?