We brachten het weekend door in Limburg, waar we het parcours van het Europees Kampioenschap Wielrennen verkenden. Dat vindt daar halverwege september plaats, en dat wordt het slotdeel van onze komende vakantie.

Eerst nog een foto van vrijdag. We stonden op een camperplaats in Heusden-Zolder, vlakbij het circuit, naast een gigantische Concorde (zo’n luxebeest van een camper). Nu is onze camper niet echt klein, maar naast dit beest zien we er toch maar uit als klein duimpje.

Niet dat ik jaloers ben hoor, zo’n gigant willen we echt niet. Ik vind het wel altijd grappige foto’s. We hadden eens zo’n buur in Frankrijk ook, tijdens onze corona-reis, in Viviers.

Meer lezen? Hierzo!

Zaterdag dan. We verkennen het parcours van de tijdrit (start in Heusden-Zolder, arrivée in Hasselt) en vinden een geschikt plekje.

Voor de wegrit zijn we er nog niet uit, we hebben verschillende plaatsen gezien maar zijn niet echt tevreden. We zien wel dan. Parcours met veel verstedelijkt gebied is altijd een beetje moeilijk wat ons betreft.

Daarna rijden we naar een camperplaats in Meeuwen-Gruitrode. Het ziet er allemaal heel goed en veelbelovend uit, blij dat we hier zijn. Mooi in de natuur, en ons wordt rust en stilte voorspeld. En misschien hertjes en een zwijntje ’s avonds of ’s morgens in de velden.

We staan lekker alleen op het grasveld waar geen voorzieningen zijn.

Tijd voor iets lekkers. Havermoutpannenkoekjes (thuis gebakken) met fruit en honing die Lies meebracht uit Griekenland.

Het is bloedheet, en ’s avonds gaat het onweren. Maar het valt gelukkig best wel mee bij ons.

’s Ochtends is er voor elk nog een portie pannenkoekjes.

Recept? Simpel. 1 bejaarde banaan (hoe rijper hoe beter), 1ei, 75 gram havermout, 100 ml melk. Alles in de blender, en je kan bakken. De ene kant bakken tot je zo wat gaatjes ziet verschijnen in het deeg, dan kan je keren en kant twee bakken. Ik maak de dubbele hoeveelheid, da’s goed voor een 15-tal kleine pannenkoekjes (mijn saus-pollepeltje is de ideale maat hiervoor). Smakelijk 🙂

We beslissen vroeger te vertrekken dan we voorzien hadden, de beloofde rust en stilte wordt constant verstoord door honden van mede-camperaars, honden die blaffen naar alles en iedereen en ook naar elkaar en agressief grommen en tot mijn ellende ook los rondlopen. Mijn ding niet, jammer.

En dan is het eigenlijk een beetje gedaan met de lol. Ik heb last van mijn oog, iets wat op een ontsteking lijkt. Bij aankomst in Bellem doe ik mijn lenzen uit en zet mijn bril op, en dat tot en met woensdag. Het was een gerstekorrel, niet erg maar niet te combineren met lenzen. En zo ben ik toch wel aan huis/camper gekluisterd, want ik heb mijn bril al lang niet meer buiten gedragen. Het verschil tussen bril en lenzen is zo groot, dat ik daar ook geen zin in heb. En in fietsen al zeker niet. Dus het werd een week waar ik me in stilte thuis bezighield.

Nog een room with a view foto om af te sluiten.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Juist de prestaties van Wout en Remco gezien op OS. Dat belooft voor jullie WK tijdrijden in september.
    Hoop dat het oog beter is. Oh grommende honden hoef ik niet. Had nochtans 26 jaar een hond 🐕. Op naar een iets betere week 👍

  2. een gerstekorrel? letterlijk?

    ah interessant recept, we hebben wel regelmatig overoverrijpe bananen. (ken je dat: als weinig bananen koopt, eten de kinderen die in 1 dag op en dan koop je er een paar meer en ze kijken er niet naar om en zeker oh wee als er 1 vlekje op zit dan willen ze die rotte dingen niet meer en kan ik weken overzachte banaan opeten).

Zeg het eens?