Zaterdag zijn we met Leslie en Dirk in Le Tréport, op een camperplaats op de kliffen. Het weer wordt elke dag wat beter. Tegen de middag maken Meneertje Mertens en ik een fietstochtje. Via Criel-sur-Mer naar Le Tréport, waar we eens naar de vuurtoren willen.

We passeren aan een oorlogskerkhof, en dan vinden we het altijd nodig om eens te stoppen en rond te kijken.

De fietsroute is een beetje ingewikkeld, we rijden verkeerd, we kibbelen wat, we rijden nog eens verkeerd, we kibbelen nog wat, we rijden nóg eens verkeerd en dan heb ik er genoeg van. Opnieuw naar de camperplaats, en zo terug naar de vuurtoren beneden. En hoera, we geraken er!

Het is ons te druk, en we smeden meteen plannen om er ’s morgens bij zonsopgang terug te keren.

Leslie en Dirk gaan nog wandelen, we kijken naar de koers, en daarna is het apero time baby!

Bij zonsondergang trekken we terug naar de klif, om naar de zonsondergang te kijken en foto’s te maken. Het is lang geleden dat ik zoveel foto’s maakte.

Daarna is het, op de vooravond van de nationale feestdag, vuurwerk. Ik bedenk ter plaatse dat ik foto’s ga proberen maken, zoek snel op hoe dat moet, en klik erop los. Geen idee of er ook maar iets gelukt is. Maar ja, haha, gelukt!

Ik heb nog veel meer foto’s, misschien maak ik wel een paar berichten met fotodumps. Leslie en Dirk zorgen dat ik veilig terug aan de camper geraak.

Laat gaan slapen dus, maar ’s morgens geraken we toch op tijd uit onze nest om beneden aan de vuurtoren naar de zonsopgang te gaan kijken.

We komen 3 mensen en één auto tegen, en dat is na de drukte van gisteren helemaal ons ding.

Later in de voormiddag gaan we nog eens kijken aan de “vestiges du Trianon” en de funiculaire.

Het uitzicht is er machtig.

Er staan mooi gestreepte bankjes, en gezien ik assorti ben met mijn streepjesshirt, wil ik toch wel eens op de foto.

Daarna gaan we nog eens naar beneden en terug naar boven met de funiculaire.

In de namiddag rijden we door naar Deinze, waar ’s avonds mijn room with a view haar naam weer helemaal waar maakt.

Maandagavond gaan we weer in Deinze staan, want dinsdag worden we bij DD Mobilhomes verwacht om een LPG-installatie te laten plaatsen. Onderweg is het regenachtig, en als we aankomen is er een mooie regenboog. (en veel breedbeeldvervorming)

Dinsdag gaan we tijdens de installatie een eindje fietsen, en een koffie drinken in de Gavers. Het weer is bepaald dreigend.

Tot mijn jolijt komen we een Pol Cosmo tegen. Op de grond ja, en groot. Ik had er op Instagram over gelezen, maar dat we erop stuiten, is puur toeval.

Er is ook een molen in De Gavers. Een uitgestrekt domein trouwens, waar veel te beleven valt.

Donderdag ga ik thuis een eindje fietsen, een rondje Evergem-Lievegem. Nog steeds met de elektrische fiets, de voet is nog niet beter en ik wil ‘m niet teveel belasten. En ik vind fietsen met elektrische ondersteuning echt heerlijk ontspannend. Eindelijk, eindelijk mooi weer.

Ik beland hier en daar op een iets té avontuurlijk pad, dit pad liep gewoon dood. Maar het was sowieso wel een mooi tochtje.

Donderdagavond rijden we weer naar Deinze, waar ik ’s morgens nog eens ga fietsen. Naar Bachte grot die ik niet vind, terug naar de Krommebrug en vandaar naar Grammene.

Nietszeggende landschappen, maar wat geniet ik na al dat slechte weer van deze mooie, blauwe hemels.

Via de Tolpoortbrug en de Markt keer ik terug naar de Brielmeersen.

In de namiddag rijden we naar Heusden-Zolder, waar we dit weekend het parcours van het Europees Kampioenschap Wielrennen gaan verkennen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Ik ben niet van de filmpjes maar heb toch de funiculaire helemaal uitgekeken.

    Je foto’s zijn echt adembenemend. Graag meer en ook advies hoe je vuurwerk foto’s maakt.

    Veel plezier bij de koers dit weekend

  2. Heel mooie foto’s van zonsopgang en zonsondergang. Schitterend! Heerlijk in Tréport vertoeven. De LPG geïnstalleerd veronderstel ik. Fietsen met een robot, je bent een crack.

Zeg het eens?