Zaterdag hadden we een tripje naar kampeerwinkel Obelink gepland, in Winterswijk. Nogal een eind ja, maar de winkel is een begrip, en we wilden er al lang eens heen (in die twee jaar wachten op de camper hebben we het ontelbare keren gezegd tegen elkaar). We plakten er een overnachting aan vast, kwestie van de lange rit toch wat nuttiger te maken.

De rit wordt weer goed gemarineerd in regen, veel regen.

Obelink is druk. Waanzinnig druk. Het begint al op de parking waar naast personenwagens tientallen campers allerhande staan. Geschift.

De winkel is irritant druk, en hindsight’s a bitch maar: misschien was onze timing niet zo denderend. Als we nog eens terug willen, doen we dat in de winter. Zoals altijd parkeren we, sociaal als we zijn, ergens waar niet veel andere campers staan. Maar tegen dat we buiten komen, staat het er ook vol. Stampvol. Echt waanzinnig.

Hop hop naar de camperplaats dan. Een tiental kilometer rijden, Erve Bogman in Groenlo. En wat is dát een meevaller zeg. Mooi, heel rustig, vriendelijke ontvangst. We krijgen wat goede raad bij het uitkiezen van een plekje, want hier en daar ligt het terrein er héél drassig bij.

’s Avonds krijgen we een mooie zonsondergang cadeau.

En dat belooft voor morgen, want dan komt de zon aan de “mooiere” kant van de camperplaats op. Het avondlicht blijft nog lang hangen, fotootje vanuit mijn room with a view.

En of we een mooie zonsopgang krijgen. Eén foto, over de rest ben ik zo enthousiast dat ik ze spaar voor een later blogbericht.

Je krijgt hier van mij wel de prachtige timelapse die Meneertje Mertens maakte vanop het dak van de camper.

Het is mooi weer, halleluja! Dus gaan we fietsen. In een ven vlakbij zouden flamingo’s te spotten zijn. Ja, echt. De meest noordelijke broedplaats. Je ziet het hier in de omgeving trouwens aan de vele flamingo-versieringen.

We fietsen de Duitse grens over naar het Zwillbrocker Venn, en lo en behold, daar zien we flamingo’s, vanuit een vogelkijkhut.

De beste foto die ik kan maken, ik zou een betere lens moeten hebben voor dit soort dingen. Maar een lens voor “dit soort dingen” is pokkeduur, dus ja.

Langs het pad naar de vogelkijkhut staat veel vingerhoedskruid, maar ik denk er nogal laat aan om een foto te maken. Je moet het doen met deze.

We fietsen een eind in Duitsland, en een eind in Nederland, en de laatste 10 kilometer doet mijn gat behoorlijk veel pijn. Veel foto’s maak ik niet meer, ik wil gewoon zo snel mogelijk terug op de camperplaats zijn!

Na de middag vertrekken we naar huis, met een ommetje via Milan en Sara. Milan verwittigt ons dat er onweer komt, en dat overvalt ons op de ring van Antwerpen. Kon niet beter hè? Filmpje? Filmpje!

Een poëtisch gevolg van het onweer dat overwaaide bij Milan en Sara. Bloemen in een modderbad, het is eens iets anders dan bloemen in een melkbad.

Maandagvoormiddag trek ik nog eens door de Brielmeersen, om foto’s te maken van bloemen. Die ik nog moet bekijken en bewerken, dus ja. Ik ging ook nog eens langs bij de ooievaars. Nog een heel kort filmpje.

De week was er eentje van plannen die om diverse redenen afgezegd werden, de voornaamste reden keelpijn en gesnotter van mijn kant. Niet echt heel erg, maar erg genoeg om kinderen en zieke mensen niet te willen besmetten.

Donderdagnamiddag rijden we naar Bellem, waar we weer lekker tussen het groen aan het water gaan staan. De namiddag gaat nog, maar ’s nachts en vrijdag is regen ons deel.

Vrijdagnamiddag rijden we naar Floreal Camper Park Blankenberge, we planden een weekend aan zee, waarbij we zondag Mevrouw de Fotoschuur wat gaan bijstaan met haar minisessies aan zee.

Hebben we het getroffen met het weer? Ja gij. We waaien bijna uit onze camper, verdju! Er zijn mensen die dat leuk vinden, wandelen in stormachtige omstandigheden aan zee… wel, ik hoor niet tot die mensen. Soit. We gaan er een fijn weekend van maken!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Die flamingo’s, dat is toch heel bijzonder. Mooi dat jullie ze hebben kunnen spotten. En fijn ook, dat je tijdens het verblijf toch droog weer mocht hebben.
    Over het weer heb ik verder m’n buik vol (zooooo wispelturig) en ik vorm daar zeker geen uitzondering in, lees ik niet enkel hier…

  2. Mooie timelapse. Zo’n weer als jullie op de Antwerpse ring hadden, dat hadden wij gisteren. Tien uren lang stortregen op weg naar huis, van armoe vanwege het barslechte weer in de bergen.

  3. Mooie verslag en leuke filmpjes! Wat ik altijd zo aardig vind van rijden in harde regen, is dat als je even onder een viaduct bent het ineens heel stil wordt en dat meteen daarna de regen weer op het dak klettert. Het zijn kleine genoegens, maar ook die zijn belangrijk. 🙂

  4. Als het stormt ga ik ook niet naar zee, ook al woon ik er heel dicht in de buurt. Ik hou meer van rustiger weertypes waarbij ik niet op het strand gezandstraald word.
    Ik ken genoeg mensen die een camper hebben en deze alleen tijdens de vakanties gebruiken. Jullie zijn veel op pad en dat vind ik mooi om te lezen. Juist dat lijkt me nou het fijne van het hebben van een camper.

Zeg het eens?