Een vakantieweek met veel kinderen thuis. 3 van de 4, eentje zit in Frankrijk te bruinen.
- Maandag
Vispapillot
We hadden pangasiusfilets en we gooiden daarbij: lente-uitjes, wortel, courgette, citroen, dille en nog wat peper en zout. En we lieten dat op het gemak gaarstoven in papillot in de oven. Met krielaardappeltjes, ook gebakken in die oven. Lekker, makkelijk, en gezond.
- Dinsdag
Spaghetti Meus
De simpele spaghetti van Meus. Met sjalotjes, pancetta, trostomaatjes, rucola, basilicum, versgemalen zwarte peper, geroosterde pijnboompitten en versgemalen parmezaan. Lekker, gemakkelijk, bomvol smaak, en nog heel snel klaar ook. Wat wil een mens meer.
- Woensdag
Zomerse kip met tomaat en mozzarella
Een receptje dat ik hier vond. Ik mikte ook nog wat sjalotten in die tomaten, en deed er wat Italiaanse kruiden op. Serveerde er rijst bij. Het was heerlijk. Vooral die tomaten, waar al de smaak van de look zo zalig ingetrokken was. Voor herhaling vatbaar.
- Donderdag
Quiche
Twee quiches. Eentje met paprika, champignons en mozzarella. Véél champignons. Njam. En eentje met trostomaatjes en broccoli en gemalen kaas.
- Vrijdag
Groentjes, couscous, vlees
The usual suspects: ajuin, look, wortel, courgette en een blik tomaten. Boomstammetjes van bij de Buurtslager. Die waren lekker. En couscous. Valt hier altijd in de smaak.
- Zaterdag
Pita
Idem als vorige week: toen bleken we nog slechts 1 kind te hebben, en stuurden we dat kind naar de pitaboer. Oh ja.
- Zondag
Aardappels in de oven met venkel en rode ui
Aanzet voor het recept vond ik hier. Limoen en komijnzaad ben ik vergeten (had nochtans gekund, maar niet meer aan gedacht, ben beginnen koken zonder het recept erbij). Uiteindelijk werd het zoiets: kippenbouten even aanbraden en in de ovenschotel zwieren, aardappeltjes, rode ui, look en halve venkelbollen erbij, overgieten met nog wat extra olijfolie, zwarte peper, grof zout, rozemarijn en tijm erop, oven in en wachten. Mee smelten door de geuren die uit de keuken komen. Eten. En het héél erg lekker vinden.