De inspiratie was terug. Niet dat er zoveel nieuwe en spectaculaire gerechten op komst zijn, maar het was niet meer zo hard zoeken en wringen om te bedenken wat we nu weer moeten eten. Als de inspiratie zoek is, ben ik blij met mijn weekmenu, want dan beperk ik dat piekeren over eten tot één moment per week. Anders zou ik er elke dag wel wat uurtjes mee zoekmaken.
- Maandag
Hamburgers
Broodjes van bij den Turk, zelfgemaakte hamburgers, sla, tomaat, komkommer. Wij doen niet mee aan die hysterie over verse groenten, neen. En ’t was verdorie lekker.
- Dinsdag
Zalm en spinaziepatatjes
Het is weer wat minder warm, dus gaat het wel met die spinaziepuree. En zalm is goed voor de hersentjes van de studerende kindertjes.
- Woendag
Stoofpotje met gehakt en venkel
Hier had ik nog eens vreselijk veel zin in. Uiteindelijk waren we maar met 4 thuis, had ik 2 venkelknollen, maar wel minder gehakt. De venkel domineerde dus wat meer, maar dat was absoluut geen probleem. Klaargemaakt met spaghetti, ook geen probleem, want eigenlijk lijkt dit een beetje op spaghettisaus.
- Donderdag
Couscous met groentenstoofpotje en kalkoen-kaas-prei
Weer van die dikkere, niet voorgegaarde couscous. Maar die is wel smaakvoller. Met gestoofde ajuin, paprika, courgette en tomaat. En een stukje vlees van bij de slager op de hoek.
Toen was het voor ons weekend, gingen we naar Ikea maar aten we geen balletjes. Frietjes van bij de frituur. En voor de rest van het weekend hadden we allerlei overschotten in de diepvriezer. Goedkoop maar lekker. Volgende week: de week der tomaat!