Zaten in de ijskast: 3 tomaten, 1 selder, en een ajuin lag er ook nog. De wederhelft om courgettes en wat extra tomaten gestuurd, en we hadden tomaten-courgettesoep.
- 1 ajuin, in grove stukken gesneden
- 3 stelen van een selder, in grove stukken gesneden (optioneel, ik had er nog in de ijskast liggen)
- 6 mooie, rode tomaten, ontveld en ontpit (je kan ook tomaten uit blik gebruiken natuurlijk)
- 2 courgettes, in grove stukken gesneden
- bouquet garni met verse kruiden (oregano en tijm bijvoorbeeld)
- bouillon
- zwarte peper van de molen
Ajuin glazig laten bakken, selder toevoegen eneven laten stoven. Courgette toevoegen en even laten meestoven. Tomaten erbij. Bouillon (hoeveelheid geef ik niet op, je kijkt zelf maar hoe dik je je soep wil) en bouquet garni erbij (touwtje aan een oor van de pan vastbinden vergemakkelijkt het achteraf terugvinden), aan de kook brengen en een kwartiertje laten koken. Pan van het vuur, bouquet garni eruit vissen, mixen, wat flinke draaien verse zwarte peper van de molen. Smakelijk.