Zoals beloofd, is er wat meer pak aan deze week. Beetje dingen uitgeprobeerd, beetje dingen gemaakt die best wel gesmaakt worden alhier. Tegen het eind van de week werd het wat flauwer, maar het kon er nog wel mee door.
- Maandag
Ovenschotel met prei en koolvis
Een week of twee geleden had ik al de gemarineerde koolvis van de Colruyt geprobeerd, maar die vond ik niet lekker. Te zout. Toch wilde ik de koolvis niet opgeven. Bovenstaand recept voor een ovenschotel leek me wel lekker, en dat was het uiteindelijk ook. Ik heb een beetje geprutst met de vis: niet ontdooid, en gewoon in de grote porties in de ovenschotel gezwierd, waardoor het uitscheppen niet evident was. Ik had ook wat schrik dat de vis niet gaar zou zijn, maar die schrik was ongegrond. Volgende keer dus de vis in kleinere stukjes doen. Mosterd heb ik wat minder gebruikt wegens een paar eters die niet zot zijn van mosterd. Ik gebruikte ook Tierenteyn, wat ook goed was. En ik gebruikte ook Alpro Soja Light Cuisine in plaats van de “creme fraiche”. En de puree maak ik niet met margarine, maar met halfvolle boter. ’t Was lekker.
- Dinsdag
Couscous met shoarma en groenten
Ook een geslaagd probeersel. Het shoarmavlees werd gemarineerde runderreepjes, maar voor de rest veranderde ik niets aan het recept.
- Woensdag
Tja. Het enthousiasme voor 2x vis per week was al ver te zoeken, en dan is er hier nog één die niet moet hebben van scampi’s. En ik vond het wel lekker, maar nu ook niet zo lekker als ik dacht dat het zou zijn. Next!
- Donderdag
Eens gezien bij Jeroen Meus ook, en dat wilde ik wel eens proberen. Mijn verhouding gehakt/aardappeltjes was niet helemaal goed, maar verder was het helemaal lekker. Met puree door de passe vite gedraaid, niet met een stamper.
- Vrijdag
Spaghetti
Mijn goesting was een beetje op, en het werden pizza’s en spaghetti van bij de slager. Moet kunnen.
- Zaterdag
Lui
Pita.
- Zondag
Met zuiderse patatjes uit de oven. Bij deze officieel gepromoveerd tot mijn favoriete eten. Zal dus nog vaak in het weekmenu terugkeren.