Gezond en heilzaam, staat in het boekje. En dat komt goed uit, laat het nu net zijn dat ze bij de Collect & Go geen kippenbouten hadden, en ik nu geen puf heb om iets anders te verzinnen. Bij gebrek aan een echte soep van de week aan ’t Scheld, dan maar een virtuele. Het recept uit het boekje, zonder uitproberen.
Ingrediënten:
- 2 kippenbouten (ca. 500 g), zonder vel
- 1 ui, in vieren
- 3 stengels bleekselderij, in schijfjes
- 1 grote wortel, in schijfjes
- 1 laurierblad
- klein bosje peterselie, plus een handvol bladpeterselie, om te bestrooien
- 1 1/2 liter water
- zout en versgemalen zwarte peper
- 120 g engelenhaar of vermicelli
Bereiding:
Doe de kippenbouten met de ui, wortel, selderij, laurier en het bosje peterselie in een grote pan. Giet het koude water erop. Voeg circa 3/4 theelepel zout toe en maal er royaal peper over. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en zet het deksel op de pan. Laat de soep circa 30 minuten trekken tot de kip gaar is.
Schep de kippenbouten uit de pan, pluk het vlees er in stukken af en houd het apart. Doe de botten weer in de pan en laat de bouillon in de gesloten pan nog 1 1/2 uur trekken. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
Giet de bouillon door een fijne zeef in een schone pan en breng hem weer aan de kook. Breek de vermicelli in stukjes, doe ze in de pan en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Roer de stukjes kip erdoor en laat ze weer warm worden. Roer de peterselie door de soep en dien hem op.
(bron: 500 soepen, Susannah Blake, Veltman Uitgevers)